Ønskejob hos Google og de største virksomheder

Google, IKEA, Spotify, H&M og Volvo tilhører de mest populære arbejdsgivere blandt studerende ved Sveriges universiteter, når de skal søge job efter, at de er færdige med deres uddannelse. Det viser Universums undersøgelse, som blev besvaret af 23.297 studenter, ved 30 universiteter og professionshøjskoler. De største virksomheder er de største favoritter, når studerende skal søge efter job. Med undtagelse af Google er det endvidere de svenske virksomheder, der lokker mest. Undtaget er de jurastuderende, der i højere grad drømmer om en karriere hos udenrigsministeriet, anklagemyndigheden og det store advokatbureau Mannheimer Swartling.

Startløn for svenske studerende

De studerende får gennemsnitligt en startløn på 29.350 kroner, hvor de kvindelige studerende dog kan forvente sig en løn, der er 2.000 kroner lavere end de mandlige pendanter. Vigtigere end lønnen angiver de studerende dog, at de gerne vil have en god balance mellem arbejds- og privatliv, at de føler sig trygge, og ikke mindst at de kan se, at deres job tjener et højere formål.

Nedenfor viser vi listen over de mest populære virksomheder, der udover Google også omfatter Hennes & Mauritz, IKEA, Sweco, Volvo, Skanska samt Microsoft og Spotify. Kun juristerne skiller sig altså ud, som det fremgår listen nederst. Her var det som sagt de offentlige myndigheder udenrigsministeriet og anklagemyndigheden, der trak mest, samt det store advokatbureau Mannheimer Swartling.

Drømmejobs for de danske studerende

Vi har endnu ikke set en tilsvarende liste for de danske studerende, selv om den sikkert er udarbejdet. Men mon ikke den vil være tæt på sammenfaldende, dog med de store danske virksomheder i stedet.

Økonomer

 1. Google
 2. Hennes & Mauritz
 3. IKEA

Civilingeniører

 1. Google
 2. Sweco
 3. IKEA

Ingeniør med treårig uddannelse

 1. IKEA
 2. Volvo
 3. Skanska

Data/IT

 1. Google
 2. Spotify
 3. Microsoft

Jura

 1. Udenrigsministeriet
 2. Mannheimer Swartling
 3. Anklagemyndigheden

Kilde: News Øresund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *